Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Boomer itthon van

Boomert ma hazahoztuk. Nem-nem, az istálló továbbra sincs kész, ideiglenesen keresztrudakkal hidaljuk át az "ajtótlanságot". A pej lovacska a lószállítóra szépen felment, majd le is jött minden gond nélkül. Egy kis forgolódás az új helyen, de aztán szépen bejött utánam a boxba. Az itthoni lovak nagy érdeklődéssel fogadták az új tagot, néhány horkantgatás hangzott csak el, utána helyreállt a rend. Remélem pár nap "távolból lesegetés" után össze lehet majd engedni a ménest.

0 Tovább

Lemorzsolódás

Rajal elfogadta a helyzetet, gazdáját már nem keresi, és időközben abba is beletörődött, hogy a korábban említett lovas hölgy sem jön már többé lovagolni. A foglalkozásokat igyekszem változatossá tenni, hogy ne csak a futószáron rohangáljon körbe-körbe. Van amikor terepen sétálgatunk, legelhető fű után kutatva, vagy van amikor akadályrudakon kell átlépkedni különböző irányból. Érdekes, mert nem mindig fogékony az új feladatra, egy kicsit kényelmes az öreg úr. De azt hiszem ennyi idősen megengedheti magának, hogy kinyilvánítsa véleményét.

A szomszéd bácsi kérdőre vont, hogy a lovaim nem fáznak e? Mert régen ők pokróccal tömködték be az istálló ajtaján a réseket, nehogy megfázzanak a lovak. Mivel félridegen nevelkedtek paripáim, így nem okoz nekik gondot a téli zord időjárás. Ezt a verziót nem hajlandó elfogadni, így azzal magyarázta meg magának, hogy biztosan úgy lettek kitenyésztve... Nem vitatkozom, ha a hit erőt ad, azt hagyni kell.

0 Tovább

Agymenés

Fél éve épül az istálló. Elfogadtam, elástam magamban a rossz gondolatokat az összes mesteremberről, aki késett, nem teljesített, vagy esetleg nem hozzátett az építkezéshez, hanem elvitt dolgokat. De, hogy egy kedves ismerősnél egy nap alatt összeraktak egy tíz férőhelyes mobil istállót, az kicsit leverte a biztosítékot...
 A kakas csípje meg, és a többi... Megyek, és felhívom az asztalost a nyílászárókkal kapcsolatban.

A lovak jól vannak, talán túl jól is. Boomer kihízta az álom hevedert, amire heteket kellett várni, és persze már nem lehet kicserélni. Remélem a csikóra jó lesz, vagy még bízhatunk a tavaszi tréning jótékony hatásában. 

A kovács is járt nálunk, mindenkit megkörmölt, ha akarta, ha nem. (Hercegre mutogatok ujjal.) Boomerről lekerült a gyógypatkó, és nagydózisú biotin készítményt kap patája szerkezetének javítása céljából.

0 Tovább

Új év új lista


2016-01-05 Nagy elhatározások és nagy tervek vannak előttem. Először is be kell fejeznem az iskolát (lovas edző). Ettől csak egy lényegtelen icinyke picinyke apróság választ el, ami nem más, minthogy lovastudásomat addig kell csiszolnom, míg egy x átugratására nem leszek képes. A vizsgák június elején lesznek, nem árt belehúznom.

Másodszor, fenékbe kell rúgnom pár embert, mert leállt az istálló építése, és a legelő kerítésének kapuján sincs kész a zár.

Harmadszor, lovaimat is munkába kell fogni, mindet a maga szintjén, de ki kell hozni belőlük a legjobbat.

Negyedszer, nincs több "Teréz anyuzás". Ez majd kelt némi feszültséget itt-ott, de nem rinyálok, csak előre nézek.

0 Tovább

naphozloval

blogavatar

Nap-ló lovakról

Utolsó kommentek

Legfrissebb bejegyzések

2016.01.20.
2016.01.19.
2015.12.16.

Követők

Csillababanéni